• Gratis cadeauverpakking
  • Voor 15:00 besteld, zelfde werkdag verzonden*
  • Shop nu, betaal later
  • Gratis verzending vanaf €59 (NL)

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en krijg 10% korting op je bestelling!

Sushi Shokunin: Japan’s Culinary Masters

105,00

In Japan heeft koken vaak een esthetische waarde, en het maken van sushi wordt verheerlijkt als een van de mooiste culinaire ambachten. In lijn met dit ideaal van voedsel als kunst, gebruiken de Japanners vaak het woord shokunin, losjes gedefinieerd als “ambachtsman”, om te verwijzen naar hoogopgeleide sushimeesters. Deze titel, die staat voor uitmuntendheid en toewijding aan het vak, is voorbehouden aan hen die hun werk benaderen met een artistiek oog en een schijnbaar spiritueel doel, of ikigai.

In deze prachtige monografie profileert de met een James Beard Award bekroonde fotograaf en auteur Andrea Fazzari twintig van de meest gevierde sushimeesters uit de Japanse culinaire wereld. Door een combinatie van opvallende fotografie en intieme essays, laat elk hoofdstuk de lezer kennismaken met een nieuwe meester en restaurant, waarbij de esthetiek, de filosofie en het niveau van toewijding die hun status als ‘s werelds beste culinaire shokunin illustreren, worden vastgelegd.

Een must-have voor sushi-liefhebbers – en voor iedereen die geïnteresseerd is in de fijne eetcultuur –Sushi Shokunin is het eerste boek in zijn soort van de meest vereerde sushimeesters en restaurants. Fazzari nodigt lezers uit om de ijle wereld van top shokunin te verkennen die het maken van sushi niet alleen zien als een carrière, maar ook als een manier van leven.

Artikelnummer: ASSOULINE-2022-001 Categorieën: ,

Beschikbaar via nabestelling

cadeauverpakking (0,00)

cadeauverpakking (0,00)

Remaining/Maximum Characters: 100/100
105,00

Beschrijving

Sushi Shokunin: Japan’s Culinary Masters

Extra informatie

Brand

Publisher