• Gratis cadeauverpakking
  • Voor 15:00 besteld, zelfde werkdag verzonden*
  • Shop nu, betaal later
  • Gratis verzending vanaf €59 (NL)

Gebruik de code LINARI15 voor 15% korting op alle Linari producten.

Retouren

Heeft u iets besteld of gekocht dat u toch niet aanspreekt? Dan heeft u de mogelijkheid om uw bestelling te retourneren. Bij DMLUXURY kunt u retourneren als u dat binnen 14 dagen na aankoop aan ons meldt.

Naar welk adres moet ik de artikelen verzenden die ik wil retourneren?

Stuur de artikelen die u wilt retourneren compleet en in de originele verpakking naar onderstaand adres:

DMLUXURY
De Kroonweg 12
5145 NH Waalwijk
Nederland

Wat zijn de voorwaarden voor het retourneren van artikelen?

Artikelen kunnen worden geretourneerd binnen 14 dagen na aankoop als het artikel schoon, ongebruikt, onbeschadigd en in de originele verpakking zit. Artikelen die beschadigd of niet compleet zijn, komen dan ook niet in aanmerking voor restitutie. Voor tafelboeken geld dat deze nog in folie moeten zitten bij retour. Maatwerk artikelen kunnen niet geretourneerd worden. Acties, zoals kortingen, zijn niet met terugwerkende kracht en zullen niet terugbetaald worden.

Hoe wordt mijn terugbetaling verwerkt?

Zodra we uw retourzending hebben ontvangen, maken we het aankoopbedrag zo spoedig mogelijk over. Geldteruggave is op basis van de door u gekozen betaalwijze.

Wat kost het retourneren van artikelen?

De retourkosten zijn voor eigen rekening. Wanneer u een verkeerd of defect artikel heeft ontvangen, kunt u contact met ons opnemen. Wij zullen u dan een retourlabel toesturen waarmee u kosteloos kunt retourneren.

Aansprakelijkheid retourzending

Het retourneren van artikelen is op eigen risico. Dit houdt in dat DMLUXURY niet aansprakelijk is voor het beschadigen of zoek raken van retour gestuurde artikelen.

Retourformulier

Geen retourformulier ontvangen? Hier kun je een nieuw retourformulier downloaden.

Klachten

Heb je een product binnen gekregen met een fabrieksfout of een ander defect? Stuur ons dan een mail naar info@dmluxury.ecom samen met foto’s van het defect, dan kijken we samen naar een passende oplossing. Klachten kunnen alleen in behandeling worden genomen als er op voorhand contact met ons is opgenomen. Stuur je pakketje nog niet retour totdat je een passende oplossing vanuit ons hebt ontvangen.